21 iunie – Solstitiul de vara 2013 – cea mai lunga zi a anului


Denumirea de “solstiţiu” provine din limba latină şi înseamnă „soarele oprit“. Acest moment marchează începutul verii astronomice,  iar până la solstiţiul de iarnă,  ce va avea loc in data de 21 decembrie,  ziua va scadea progresiv.  Evenimentul  are loc în fiecare an si a provocat numeroase mituri şi superstiţii, de-a lungul timpului. 

Potrivit vorbelor din popor, solstiţiul de vară este momentul indicat pentru a face magii puternice care degajă o energie puternica, a pasiunii, vitalităţii, creativităţii şi belşugului.14181_407934015946909_439430396_n

Solstiţiul de vară este  un prilej bun pentru a face baie în lacuri sau râuri, datorită efectului curativ pe care l-ar avea, putând fi considerat şi un ritual de renaştere.  În unele regiuni, spălatul cu roua adunată în ajunul solstiţiului reprezenta o practică magică de frumuseţe, iar în altele, îmbăierea în apă cu ierburi din noaptea solstiţiului reprezenta o cură de refacere a sănătăţii şi vigorii.

 Solstiţiul de vară era celebrat de catren druizi  in mod traditional prin ospete in paduri, jocuri si mari focuri de tabara.

Solstiţiul de vară este apropiat de sărbătoarea Sânzienelor, din data de 24 iunie, o alta poveste interesanta :).  Sânzienele sunt făpturi magice, aeriene şi silvice, care au darul de a aduce vindecare oamenilor,  parfum şi însuşiri de leac florilor, belşug în campii şi fertilitate animalelor.  Coroniţele de Sânziene lasate noaptea afara puteau asigura fetele ca vor face nunta in vara,  daca erau gasite dimineata acoperite de roua.598425_407933225946988_1513882697_n

Foto: A&A

Advertisements

About A Mountainlover - hiker and traveler through life

Addicted to mountains!
This entry was posted in POETRY & FOTOGRAPHY. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s